Популярні Пости

Вибір Редакції - 2019

Екстремальна арифметика - будинок під назвою 18.36.54

У Коннектикуті побудований будинок з безліччю кутів і похилих стін, розрахований за спеціальною математичної системі

Сімейна пара звернулася до Даніель Лібескінд з проханням створити резиденцію на своїй ділянці в Коннектикуті після відвідування відомого музею Пам'яті євреїв побудованого архітектором в 1998 році в Берліні. Незважаючи на те, що замовники мають пряме відношення до світу мистецтва, вони просили Лібеськінда не перетворювати садибу в "картинну галерею" або "виставковий зал", але внести якомога більше екстремальних ліній. Адже саме таке вони спостерігали в берлінському музеї - нахили стін, стель і сходових прорізів.

Будинок побудований на заміській ділянці в Коннектикуті, загальна територія якого становить 54 акра, його оточують дубовий гай і руїни споруди, побудованого ще у вісімнадцятому столітті. І саме в цьому райському куточку вони вирішили побудувати модернізований котедж, де будуть відпочивати, проводити вільний час в читанні, приготуванні смачної їжі, милування краєвидами.

До створення заміської резиденції архітектор підійшов з усією відповідальністю, і незабаром серед вікових дубів виросло будівля, споруджена з нержавіючої сталі і складається з 18 похилих поверхонь, 34 верхніх точок, схожих на вістрі ножа, і 54 ліній, збудованих згідно особливій системі математичних розрахунків , застосовуваних Лібескіндом при розробці проектів. Саме математичні розрахунки і вплинули на назву, колторое отримала літня резиденція - 18.36.54.

Внутрішня сторона сталевий даху декорована натуральною деревиною - темним, теплим і затишним дубом. У вітальні увагу приковує камін, навколо якого розташувався вбудований зигзагоподібний диван. Практично всі меблі в будинку, за задумом дизайнера, вбудована - це обідній стіл, лавки, книжкові полиці, всіляка гарнітура, хоча власники будинку внесли деякий контраст в інтер'єр приміщення доповнивши його стільцями в стилі Георга Третього і затишними лампами.

Маніпулюючи загальним уявленням про те, що особистий простір людини має бути сховане від сторонніх очей, дизайнер зруйнував стереотипи і не використовував в інтер'єрі жодних прийомів, щоб прикрити доступ до навколишнього середовища. Всілякі ніші, затишні куточки змішуються з загальними просторами і тільки в величезні вікна від підлоги до стелі відкривають вид на чудові ландшафти, при цьому споглядання природи не заважають ні гардини, ні штори, ні жалюзі.

Вікна вставлені в отвори даху і тільки одна перпендикулярна стіна будинку, що примикає до приміщення кухні, являє собою уособлення Евклідовому прагматизму. Навіть камін був встановлений під похилою стіною.

Нижній поверх будинку має прямі лінії, тут знаходяться кімната для йоги, комора, гостьова кімната з відкидним ліжком.

Бронзові панелі з нержавіючої сталі, які покривають зовнішню сторону будинку, мають властивість змінювати свій колір і купувати різні відтінки від вугільно-чорного до синього і до темно-коричневого залежно від позиції, в якій знаходиться спостерігач і від часу доби. Крім того, панелі можуть змінювати глянсовий блиск на томне матове мерехтіння.

Панелі з нержавіючої сталі встановлені на структурні теплоізоляційні панелі з фанери, основа яких кріпиться до сталевої рами, що складається з чотирьох кутових арок. Дубові панелі на внутрішній стороні даху прикріплені до сталевої рами за допомогою металевих шпильок. Ті ділянки дубових панелей, що виходять на вулицю, оброблені спеціальними засобами, що дозволяють протистояти атмосферних впливів. Деякі внутрішні стіни, що не декоровані дубом, були облицьовані шведської шпаклівкою.

Щоб запобігти негативному впливу дощової води і снігу на сталеві панелі і убезпечити їх від знебарвлення, по нижньому краю даху прикріплені ринви, а водостічні труби вбудовані в стіни. Обігрів будинку відбувається за принципом променевої системи обігріву бетонної підлоги, але в разі потреби можна включити резервне повітряне опалення

Дивіться відео: Speed Run : Valus / Time : sec . (Листопад 2019).

Загрузка...

Залиште Свій Коментар